Прадукцыя

Жывёлагадоўля, малочная жывёлагадоўля

Грамадскае жывёлагадоўля размешчана на малочна-таварным комплексе «Атоліна», малочна-таварнай ферме "Самахвалавічы», ферме «Русінавічы».

Малочнатаварная фермы на 600 галоў дойнага статка з вырошчваннем рамонтнага маладняку ў аграгарадку Самахвалавічы была пабудавана і ўведзена ў эксплуатацыю ў рамках рэалізацыі Рэспубліканскай праграмы развіцця малочнай галіны ў 2011-2015 гадах, зацверджанай Пастановай Савета Міністраў Рэспублікі Беларусь ад 12 лістапада 2010 года №1678. Даенне кароў ажыццяўляецца з дапамогай даільных робатаў.

Па стане на 1 студзеня 2018 года на прадпрыемстве налічвалася 3533 галоў буйной рагатай жывёлы, у тым ліку 1360 кароў. Шчыльнасць буйной рагатай жывёлы склала 95,13 галава на 100 гектараў сельскагаспадарчых угоддзяў, у тым ліку кароў 38,1 галавы на 100 гектар.

За 2017 год валавая вытворчасць малака склала 10186 тоны (110,0% да 2016 года). За 2017 год рэалізавана малака дзяржаве і на ўласны ўчастак перапрацоўкі малака 9655 тоны. Таварнасць малака склала 94,8%. Вытворчасць малака на 100 га сельскагаспадарчых угоддзяў склала 2857 цэнтнераў. Сярэднегадавы надой малака ад адной каровы склаў 7135 кг.

За 2017 год атрымана 518 тон валавых прыбаўленняў буйной рагатай жывёлы, сярэднесутачнае прыбаўленне склаў 696 грам. Атрымана 1691 галоў цялятаў.

Раслінаводства

Раслінаводства РУ ЭВ СГП "Усход" прадстаўлена вырошчваннем збожжавых і зернебабовых культур, бульбы, агародніны адкрытага грунту, рапсу, вытворчасцю пладоў і ягад, кормавытворчасці.

У арганізацыі маюцца: зернесушыльны комплекс, цэх па вытворчасці камбікармоў, фруктасховішча на 1100 тон, сучасныя бульбасховішча.

Глебы, занятыя пад раллёй, па механічнага складу ўключаюць: супясчаныя і пясчаныя - 15,6%, тарфяна-балотныя - 1,5%, суглінкі - 82,9%. Змест перагною ў сярэднім па прадпрыемстве знаходзіцца на ўзроўні 2,36%. Рухомыя формы Р2О5 - 245 мг / кг глебы, К2О - 300 мг / кг глебы.

У рамках Дзяржаўнай комплекснай праграмы развіцця бульбаводства, агародніцтва і пладаводства ў 2011-2015 гадах, зацверджанай пастановай Савета Міністраў Рэспублікі Беларусь ад 31 снежня 2010 г. № 1926, РУ ЭВ СГП "Усход" з'яўляецца інтэграцыйным комплексам па вытворчасці, перапрацоўцы, захоўванню і рэалізацыі бульбы . У 2013 годзе пасадка бульбы выраблялася на плошчы 380 га. Накапана 13718 тон бульбы, сярэдняя ўраджайнасць склала 360,9 ц / га.

У мэтах захаванасці бульбы, магчымасці яго рэалізацыі на працягу ўсяго каляндарнага года і атрымання больш высокага прыбытку ад рэалізацыі, у РУ ЭВ СГП "Усход" праведзена рэканструкцыя і перааснашчэнне дзеючых бульбасховішчаў: у 2010 годзе за кошт уласных сродкаў праведзена рэканструкцыя бульбасховішча ў аграгарадку Самахвалавічы на 4 тысячы тон з укараненнем абсталявання мікраклімату, у 2011 годзе праведзена рэканструкцыя бульбасховішча ў аграгарадку Атоліна на 5 тысяч тон. Набыта лінія па пасляўборачнай дапрацоўцы і перадрэалізацыйнай падрыхтоўцы бульбы.

У 2012 годзе праведзена рэканструкцыя фруктасховішча ёмістасцю 1200 тон у аграгарадку Самахвалавічы.

Сыры

1.Сыр "Мірскі новы» сычужны паўцвёрды 45% тлустасці тэрмін захоўвання 30 сутак. Вырабляецца нашым прадпрыемствам ўжо больш за 10 гадоў не мяняючы сваіх смакавых якасцяў і не губляючы сваю папулярнасць у спажыўца. Сыр "Мірскі новы» ідэальна падыдзе для ўжывання ў выглядзе нарэзкі, у складзе бутэрбродаў, сэндвіч, падрыхтоўкі макароны, рыбы, мяса, птушкі. Магчыма выкарыстанне ў салатах, а таксама ў падрыхтоўцы піцы і іншай выпечкі.

  1. 2. Сыр «Мірскі новы» з пажитником сычужны паўцвёрды 45% тлустасці, тэрмін захоўвання 30 сутак. Вырабляецца нашым прадпрыемствам з 2017 года і ўжо заваяваў любоў сярод пакупнікоў за свой непаўторны водар і смакавыя якасці.
  2. 3. Сыр «Мірскі новы» дачны сычужны паўцвёрды 45% тлустасці, тэрмін захоўвання 30 сутак. Вырабляецца з даданнем сумесі рэзкіх затавак: папрыка чырвоная, лук рэпчаты, моркву, кмен, перац чорны, што надае сыру больш востры і пікантны густ.
  3. 4. Сыр «Мірскі новы» сонечны сычужны паўцвёрды 45% тлустасці, тэрмін захоўвання 30 сутак. Вырабляецца з даданнем сумесі рэзкіх затавак: насеньне кунжуту, папрыка чырвоная, куркума, зеляніна пятрушкі, што надае сыру яркі сонечны колер і насычаны густ.
  4. 5. Сыр «Мірскі новы» малахітавая сычужны паўцвёрды 45% тлустасці, тэрмін захоўвання 30 сутак. Вырабляецца з даданнем сумесі рэзкіх затавак: зеляніна кропу, лук рэпчаты, зеляніна пятрушкі, папрыка чырвоная, што надае сыру непаўторны водар вясновай свежасці.